APK Onderhoud

APK Onderhoud2019-05-16T11:44:08+00:00

Heeft u uw auto aangeschaft bij Autodeals-Noord? Dan betaalt u de komende drie jaar niets voor de APK keuring!

Als uw voertuig voor de APK is gekeurd, ontvangt u een APK-keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van het voertuig. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren.

Op het keuringsrapport geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur-, en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nú nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd is, staan er afkeurpunten op het rapport.

Zorg dat u het keuringsrapport altijd krijgt. U hebt dit rapport onder andere nodig als u tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan. In sommige gevallen hebt u het ook nodig als u met het voertuig in het buitenland rijdt.

Op de pagina ‘APK-keuringsrapport kwijt’ (links in het menu) leest u wat u moet doen als u het keuringsrapport kwijt bent. Ook wordt een aantal termen die op het rapport staan uitgelegd.

In Nederland hoeft u het keuringsrapport niet meer bij u te hebben. In het buitenland kan er nog wel om worden gevraagd.

De RDW controleert of de APK-keuringen goed zijn uitgevoerd. Dit gebeurt door middel van steekproeven. Is uw auto voor een steekproef geslecteerd, danbent u verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig.
(Bron RDW)

CONTACT

Autodeals-Noord
Van ’t Hoffstraat 5
9351 VH LEEK

Telefoonnummer: (0594) 20 29 75
E-mailadres: info@autodeals-noord.nl

STEL EEN VRAAG